Dr. Öğr. Üyesi Özden GEZER OĞUZ

2003 yılında Selçuk Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılında yine aynı Üniversitede yüksek lisansını, 2010 yılında da doktorasını tamamladı. 2005-2010 yılları arasında TED Konya Koleji’nde öğretmenlik yaptı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde 4 yıl öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra 2014 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne öğretim üyesi olarak atandı. Halen aynı Üniversitede sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Birçok kurum, kuruluş, müze ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı çok sayıda karma sergiye katıldı ve 4 kişisel sergi açtı.

She graduated from Selçuk University, Department of Art Education in 2003. She completed her master's degree at the same university in 2006, and her doctorate in 2010. Between 2005 and 2010, she worked as a teacher at TED Konya College. After working as a faculty member in the Department of Painting at Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Faculty of Fine Arts for 4 years, she was appointed as a faculty member in the Department of Painting at Bolu Abant İzzet Baysal University Faculty of Fine Arts in 2014. She continues her artistic and academic studies at the same university. The artist, whose works are found in many institutions, museums, and private collections, has participated in numerous group exhibitions and held 4 solo exhibitions.