Öğr. Gör. Ali DOĞAN

1969 yılında Gaziantep’de doğdu.1993 İnönü Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümünde, Prof.Cebrail Ötgün atölyesinden mezun olduktan sonra 1994-2000 yılları arasında Mustafa Kemal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 1997 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Prof.Olcay Kırışoğlu danışmanlığında,  Francisco De Goya’nın,”3 Mayıs Katliamı” yapıtı üzerine -Ölüm, Ölüm Korkusu ve Yaşam-  olgularının Plastik Sorunsalı adlı teziyle Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılında Marmara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Güzel sanatlar Eğitimi Ana Bilim dalında başlamış olduğu doktora eğitimine Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim dalında devam etmektedir.

2000 yılından günümüze Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde Baskıresim Atöyle derslerini sürdürmektedir. Her iki üniversite de aktif olarak sürdürdüğü Özgün Baskıresim ve Exlibris derslerinin yanı sıra Temel Sanat Eğitimi, Desen, Çağdaş Dünya Sanatı, Çağdaş Türk Resmi, Sanat Eserleri İnceleme ve Resim Teknolojileri gibi derslerde vermiştir.

Resim, Baskıresim, Mini Print ve Exlibris alanlarında çalışmalarını sürdüren sanatçı çok sayıda ulusal ve uluslararası etkinliklere katılmış, farklı ülkelerde baskıresim ve exlibris müzelerinde ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Ödüller

2002 Uluslararası “Nazım Hikmet 1902-2002” Exlibris Yarışması 3. ÖDÜLÜ, İstanbul Exlibris Akademisi Derneği, İSTANBUL.

2002 Uluslararası l. Balkan Exlibris Trienali, “Köprü” Konulu Exlibris Yarışması, Joan Records Company Özel Ödülü, Belgrad, YUGOSLAVYA.

2002 l. Antalya Resim Festivali, Winsor & Newton Ulusal Resim Yarışması, BAŞARI ÖDÜLÜ, ANTALYA.

2004 F.I.S.A.E. l.Uluslararası CGD Exlibris Yarışması, MANSİYON, İSVİÇRE.

2008 Ankara Barosu 1.Sanat Eserleri Yarışması, Baskıresim “3.ÖDÜLÜ”, ANKARA.

Öğretim Görevlisi Ali Doğan

Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi