Seçici Kurul Özgeçmişleri

Prof. Dr. Ahmet Şinasi İŞLER

1968 yılında Bursa’da doğan Ahmet Şinasi İŞLER 1989 yılında Uludağ Üniversitesi Eğim Fakültesi Resim – İş Eğitimi Bölümü Grafik Anasanat Dalından mezun oldu. Askerlik görevini Kuleli Askeri Lisesinde Yedek Subay Resim Öğretmeni olarak yerine getirdi. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Grafik Eğitimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans, 2001 yılında aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Enstitüsü, Grafik Anasanat Dalında Sanatta Yeterlik eğitimini tamamladı ve 2006 yılında Doçent oldu. 2011 yılında Profesör kadrosuna atanan sanatçı halen Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Sanat ve sanat eğitimi üzerine kuramsal çalışmalar ve projeler ile birlikte 6 kişisel sergi açan sanatçı, 1’i Suluboya ve 25’i Özgün Baskıresim olmak üzere 26 Uluslararası Bienal/Trienal/Karma Sergi ve çok sayıda Ulusal Karma sergiye katılmıştır.

Sanat Anlayışı ve eserine ilişkin bilgi:
Yüksek Lisans yıllarında Prof.Dr. Basri Erdem Atölyesinde Özgün Baskıresim tekniklerinin hemen hepsini deneme fırsatı bulan sanatçı çalışmalarında yüksek baskıresim tekniği üzerine yoğunlaşmıştır. Başlangıç yıllarında ürettiği eserler daha çok figüratif anlayış çerçevesinde baskıresim tekniğinin imkanlarını sorgular nitelikte görülmektedir. Bu nedenle ilk dönem eserlerinde konu ve üslup bütünlüğü yoktur. Sanatta Yeterlik eğitimi süresince Prof.Dr. Mustafa ASLIER ile çalışma fırsatı bulan sanatçı, ilerleyen yıllarda geometrik temelli keskin çizgisel anlayışa sahip figür yorumlarında daha çok organik ve inorganik biçim ve doku farklılarının ön plana çıktığı kurguları ağırlıklı olarak Linol ve ağaç baskıresim tekniğini kullanarak azaltma yöntemi ile gerçekleştirmiştir. Aynı yıllarda özellikle küçük boyutlu metal gravür çalışmalarında serbest çizgisel anlayışı metal gravürün dokusal zenginliği ile bütünleştirip açık – koyu, boş-dolu dengesi üzerine temellenen çözümlemelerden oluşan soyut arayışları da görmek mümkündür. İlerleyen yıllarda özellikle linol baskı tekniğini tercih eden sanatçı deniz – su konulu çalışmalarında ağırlıklı olarak doğa ve teknoloji zıtlığını konu alan figüratif eserler üretmiştir.

İletişim Bilgileri:
Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi