Prof. Dr. Merih TEKİN BENDER

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı
Kampus/ Bornova/İzmir

ÖZGEÇMİŞ:

1973’te Çankırı’da doğdu. 1993’te GÜGEF Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalından mezun oldu. 1998’de PAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim-iş Eğitimi alanında tezli yüksek lisans programından mezun oldu. 2006’da DEÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü resim-iş eğitimi doktora programından mezun oldu. 2009 Haziran ayında doçent unvanını aldı. 2011 Güz yarıyılında Ohio State Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde ziyaretçi sanatçı öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2015 Ocak ayında E.Ü. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde profesör kadrosuna atandı.

10 ulusal, 4 uluslararası (2 Hollanda, 1 Danimarka, 2 ABD) olmak üzere 14 kişisel resim sergisi vardır. Ulusal ve uluslararası düzeyde 150’nin üzerinde karma resim sergisine (yarışma, bienal, sanat fuarları vb.) eser vermiştir. Ulusal Müzeler, Resmi ve Özel Koleksiyonlarda çok sayıda eseri bulunmaktadır. “Duyguların İzinde Sanatsal Yaratma” ve “Aşka İlham Verenler” adlı kitapların yazarıdır. Sanat alanında 3 tezi ve sanatın önemli sorunlarını araştıran çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 4., 5. ve 6. EgeArt etkinlikleri düzenleme kurulunda küratör olarak aktif görev yapmış, ayrıca bu kapsamda genç sanat yarışmaları düzenlemiştir.

Halen kurucusu olduğu Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde bölüm başkanlığı görevini sürdürmektedir.