Prof. Dr. Melek YILMAZ GÖKAY

1968 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Karaman’da tamamladı. 1989 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı’ndan mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Anabilim Dalı Resim-iş Eğitimi Bilim Dalı’nda tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda resim-iş öğretmeni olarak görev yaptı. 1991 yılında Selçık Üniversitesi’nde Arş.Gör. Olarak göreve başladı. TÜBA bursuyla A.B.D’de Arizona Devlet Üniversitesinde (Arizona State University, ASU) ve K-12 seviyesinde sanat eğitimi üzerine araştırmalar yaptı. Sanat eğitimi üzerine yazdığı yayınlar yurtiçi ve yurtdışında yayınlandı. Çocuklara yönelik olarak 2010 yılında “Sanat Kitabım, Sanata İlk Adım” isimli kitabını yayınladı. Pekçok kitap bölümü yazarlığı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Görsel Sanatlar dersi ve Teknoloji ve Tasarım dersi öğretim programlarının geliştirilmesinde ve klavuz kitaplarının hazırlanmasında görev aldı. Pekçok dergi ve kongrede hakemlik yaptı ve kurullarda yer aldı. Yayınlarının yanı sıra sanatsal etkinliklere kişisel ve karma sergilerle katıldı. INSEA (İnternational Society for Education  through  Art) Derneğinin Ortadoğu ve Afrika Temsilciği yaptı. GÖRSED Genel Başkanlığı görevinde bulundu.