Doç. Dr. Feryal BEYKAL ORHUN

1972 Sungurlu’da doğdu. 1993’te Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996’da Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim-İş Eğitimi Anabilim dalında tezli yüksek lisans programından mezun oldu. 2005’de Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı’nda Resim-İş Öğretmenliği bilim dalında doktora programından mezun oldu. 2007 Yılı’nda Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim dalına Öğretim Görevlisi,  2015 yılında da adı geçen aynı üniversitede Yardımcı Doçent, 2017 yılında Plastik Sanatlar alanında Doçentlik unvanını almıştır. 2015 yılından itibaren Pamukkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi ABD’da Farabi Koordinatörlüğü,  2018 yılından itibaren de Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı, 2021 yılından itibaren PAU., Çocuk Üniversitesi müdür yardımcılığı görevini yürütmektedir.

2001-2003 Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunda “Sanatla Büyümek” adlı programın yapımcılığını,  2014 yılına yine aynı kurumda “Dünden Bugüne Ahşap Camilerimiz” adlı programda sanat danışmanlığı yapmıştır.

Akademik ilgi alanları arasında “sanatsal yaratma”, “sanat eğitimi” ve “sanat tarihi”  yer almaktadır. Bu konulara ilişkin yurt içi ve yurt dışı kitap bölümleri, sanat eğitimi alanında editörlük, görsel sanatlar ve sanat eğitimi alanında  çok sayıda makaleleri, yurt içi ve yurt dışında makale, kongre ve sempozyumlarda bildirileri yayınlanmıştır. Sanatçının resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda eserleri yer almaktadır.  Bunlara ek olarak kendisinin ikisi yurt dışında olmak üzere altı kişisel, çeşitli ulusal ve uluslar arası  yetmişten fazla karma sergilerde yer almıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlediği resim yarışmalarında jüri üyelikleri yürütmüştür. Ulusal ve uluslararası pek çok derginin sanat eğitimi alanında  yayın hakemliğini yürütmektedir.

Dr. Feryal BEYKAL ORHUN halen Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Doç. Dr. Feryal BEYKAL ORHUN

Pamukkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

Resim-İş Eğitimi ABD Başkanı

Cep: 0 533 743 37 48

İş: 0 258 296 11 05

Mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir., Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.